logo

Veendam

Kisuma Chemicals is onderdeel van het in Japan gevestigde “Kyowa Chemical Industry”. Sinds 1999 is Kisuma gevestigd aan de Billitonweg in Veendam. Op deze locatie worden de synthetische magnesiumverbindingen “Hydrotalciet” en “Magnesiumhydroxide” geproduceerd. Deze zogenaamde “hydrotalcieten” worden gebruikt als zuurvangers in de kunststofindustrie. Magnesiumhydroxide wordt als brandvertrager toegepast in kunststoffen.


Na de opening in 1999 is de locatie diverse malen uitgebreid. Momenteel beschikt Kisuma Veendam over een productiecapaciteit van circa 30.000 ton op jaarbasis. Hiermee is het de grootste productielocatie van synthetisch hydrotalciet ter wereld. Op de locatie in Veendam werken 100 medewerkers en wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag geproduceerd.


Sinds 2008 valt Kisuma onder het “Besluit Risico Zware Ongevallen” ofwel het BRZO. Het BRZO is de Nederlandse implementatie van de Europese SEVESO III richtlijn. Binnen Nederland vallen circa 400 bedrijven onder deze richtlijn. Kisuma valt onder deze richtlijn vanwege een bepaalde hoeveelheid van een milieugevaarlijke grondstof. Voor de BRZO-bedrijven is een aparte inspectiemethodiek opgesteld. Dit betekent dat periodiek multidisciplinaire inspectieteams de locatie bezoeken. Voor meer informatie over BRZO kunt u op de landelijke BRZO-website bezoeken (www.BRZOPlus.nl). Op deze website staan tevens de openbare inspectieverslagen van alle BRZO bedrijven, waaronder de verslagen van Kisuma.

Kisuma streeft na om een goede buur in de omgeving te zijn. Zodoende stellen wij feedback vanuit de buurt zeer op prijs. Dergelijke feedback kan via het contactformulier op deze website worden verstuurd.

 

Contact Form HSE department

Please fill out the form below to contact our HSE department.

Please type your full name.

Invalid email address.

You forgot to fill in PHONE NUMBER

You forgot to fill in COMPANY

You forgot to fill in COMPANY

You forgot to fill in MESSAGE

Please type your message or question here

SECURITY CHECK is wrong or not filled in

 

 

Continuity Through Innovation

Copyright © 2015 Kisuma Chemicals
Billitonweg 7, 9641 KZ Veendam
P.O. Box 400, 9640 AK Veendam
The Netherlands
T: +31 598 666 766
F: +31 598 690 792