logo

Vacature Operations Manager

Op de afdeling Operations bij Kisuma Chemicals ontstaat een vacature voor een Operations Manager

Bedrijfsprofiel

Kisuma Chemicals BV (100 medewerkers) is de Europese vestiging van het Japanse Kyowa Industry Co Ltd, verantwoordelijk voor de productie van synthetische hydrotalcieten en magnesium hydroxide, alsmede voor de wereldwijde marketing en verkoop hiervan.Deze verbindingen worden als functionele additieven ingezet in kunststoffen, m.n. voor automotive en constructie toepassingen. KCBV is markt- en prijsleider; producten worden als beste in hun soort beschouwd. Centraal in onze bedrijfscultuur staan professionaliteit, betrokkenheid en continuïteit. Dit komt o.a. tot uiting in een platte organisatiestructuur met vergaande delegatie van verantwoordelijkheden, in onze zorg voor mens en milieu en ons streven naar langdurende zakelijke relaties. Onze kernwaarden zijn samen, professioneel, ontwikkelen, zorgzaam. Kisuma is op zoek naar een Operations Manager die verbinding weet te vinden met alle afdelingen binnen Kisuma. 

Functiedoel

De Operations Manager is lid van het Management Team en verantwoordelijk voor de realisatie van het beleid ten aanzien van Maintenance, Production en Processtechnology. De Operations Manager geeft direct leiding aan de Production Supervisor, de Maintenance Supervisor, de Process Technologist, de DCS Engineer en indirect aan ca. 50 medewerkers (grotendeels werkzaam in 5 ploegen dienst).  

Functie omschrijving

De kerntaken van de Operations Manager zijn:• Mede vormgeven aan het ondernemingsbeleid en vertegenwoordigen van het bedrijf op lokaal niveau, zodanig dat continuïteit wordt gewaarborgd en het juiste beeld van de onderneming wordt uitgedragen;• Vormgeven aan het afdelingsbeleid teneinde gestelde doelen ten aanzien van de omzet, kosten, kwaliteit en veiligheid te realiseren en de continuïteit van de bedrijfsvoering te kunnen waarborgen;• Leiding geven aan de afdelingen Maintenance, Production en Processtechnology en zorgdragen voor de realisatie van het afdelingsbeleid, zodanig dat de doelstellingen worden gerealiseerd;• Realiseren van de overeengekomen productie op de gewenste tijd, van de juiste kwaliteit en tegen minimale kosten, zodanig dat de markt correct gediend kan worden;• Inkopen van goederen (m.u.v. grondstoffen, hulpstoffen en utilities) en diensten die benodigd zijn voor de afdeling;• Toezien op een juiste werking van installaties en apparatuur alsmede op kwaliteit van het eindproduct, teneinde een constante kwaliteit van het eindproduct te realiseren. Analyseren van de oorzaak van productieverstoringen en nemen van maatregelen, ter voorkoming of minimalisering van herhaling en ter optimalisering van de productieprocessen;• Zorgen voor personele aangelegenheden, zodanig dat het personeelsbeleid binnen de afdeling gestalte krijgt.

Profiel

• WO werk- en denkniveau, richting chemische technologie en/of techniek;
• Leidinggevende ervaring;
• Heeft oog voor de korte en lange termijn;• Communicatief vaardig, is een sterke verbinder tussen afdelingen;
• Enkele jaren ervaring in de proces industrie is een pré;
• Beheersing van de Engelse taal.

Als je geïnteresseerd bent of iemand kent die geïnteresseerd is in deze vacature kun je dit vóór 30 juni kenbaar maken bij Muriel Hofstede of Astrid Boekholt (HR Officer), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Continuity Through Innovation

Copyright © 2015 Kisuma Chemicals
Billitonweg 7, 9641 KZ Veendam
P.O. Box 400, 9640 AK Veendam
The Netherlands
T: +31 598 666 766
F: +31 598 690 792